06 - 48084557
Uw Youngtimertaxateur!

De youngtimer is bezig aan een sterke opmars. De opvattingen over de defenitie van een youngtimer lopen nogal uiteen, maar met enig voorbehoud zou je kunnen stellen dat het om voertuigen van 15 tot 25 jaar oud gaat, die voldoende interessante eigenschappen herbergen om een schare liefhebbers om zich heen te verzamelen.

Prestatie en comfort

Aangezien youngtimers zich in de groeifase naar gewaardeerde klassiekers bevinden, ligt het prijspeil veelal op een aanvaardbaar niveau, de echte ikonen uitgezonderd. Natuurlijk heeft het spel van vraag en aanbod hierbij een leidende rol. Er liggen echter meer factoren ten grondslag aan de stijgende populariteit van de youngtimer. Autoliefhebbers ontdekken dat een youngtimer de sfeer van vervlogen tijden en een sterk karakter koppelt aan een behoorlijke betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Prestaties, comfort, wegligging, uitrustingsniveau en veiligheid staan vaak op een aanmerkelijk hoger peil dan bij oldtimers.

Youngtimer taxatie

Bij schade of diefstal kan in sommige gevallen een discussie ontstaan over de waarde van de youngtimer.Afspraak maken Door vooraf een taxatie te laten uitvoeren kunt u dit voorkomen. Rietveld  Taxaties heeft zich toegelegd op de taxatie van youngtimers en kan u hiermee dan ook uitstekend van dienst zijn. Of het nu gaat om een verzekeringstaxatie of een taxatie over de waarde in het economisch verkeer(WEV), Rietveld Taxaties dé partner voor uw youngtimer taxatie.

Youngtimer taxatie door Rietveld Taxaties

Bijtellingsvriendelijk rijden

Youngtimers spelen zich steeds meer in de kijker bij ondernemers. De auto-adepten onder hen vallen voor een model met een bijzondere, zogezegd ’onbesmette’ uitstraling. Niet het kapitalisme, maar de liefhebberij overheerst. Ondertussen genieten zij zakelijk en privé van de hoogstandjes der techniek die de auto-industrie toen bood, zonder dat dit in fiscaal opzicht dure consequenties met zich meebrengt. De bijtelling over voertuigen van 15 jaar en ouder wordt namelijk berekend over de waarde in het economisch verkeer (WEV) in plaats van de nieuwprijs. Bij een limousine die in 1990 voor een aanschafbedrag van 100.000 euro in de boekjes stond scheelt het een slok op een borrel als een actueel youngtimer taxatierapport de WEV op 20.000 euro bepaalt. Vanzelfsprekend kan Rietveld Taxaties zo’n door de fiscus erkend document voor u verzorgen.

“Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?”
poststempel

Reacties zijn gesloten.