06 - 48084557
Voorkom discussie achteraf door het vooraf goed te regelen

Een taxatierapport dient om de waarde van je voertuig vast te leggen. Het vormt o.a. een erkenning van merk, type en uitvoering.  Maar het zegt ook iets over de kwaliteit en conditie van het voertuig. Waarom taxeren?

Voor volledige dekking

Jaarlijks overkomt het honderden klassiekerliefhebbers: je troetelkind wordt beschadigd of gestolen. Wie zijn voertuig met een volledige dekking wil verzekeren, kiest voor een WA-cascopolis (all risk). Hierbij wordt je geheel schadeloos gesteld. De uitgekeerde som moet het mogelijk maken om binnen een redelijke termijn een vergelijkbaar voertuig te vinden. Als uitgangspunt dient er een tijdig opgesteld officieel erkend taxatierapport te zijn.

Taxeren ook zinvol bij alleen WA verzekering

Taxeren kan ook veel nut hebben als je voertuig alleen WA-verzekerd is. Raak je buiten je schuld om bij een aanrijding betrokken, dan moet de verzekeraar van de tegenpartij zich  baseren op het taxatierapport. In plaats van de – meestal veel lagere – dagwaarde.

Alle bijzondere automobielen

Taxeren is niet alleen een must voor oldtimers van 25 jaar en ouder. Een taxatierapport is ook van belang voor youngtimers, sportwagens of andere bijzondere automobielen, zelfs van recentere datum. Zoals Porsche’s, Ferrari’s en andere supercars.

Fiscale redenen

Er kunnen ook fiscale redenen zijn voor een taxatie, bijvoorbeeld als een ondernemer zijn zakelijk aangekochte auto ook privé wil gebruiken. Bij een auto van vijftien jaar of ouder betaal je geen bijtelling over de nieuwprijs, maar over de waarde in het economisch verkeer (35%). Deze wordt bepaald door het voertuig te laten taxeren.

Geldigheidsduur taxatierapport

Een taxatierapport kent over  het algemeen een geldigheidsduur van maximaal 36 maanden. Per verzekeringsmaatschappij en polis kan dit echter verschillend, u dient zelf bij te houden of uw rapport is verlopen.

Als de waarde van de klassieker niet is vastgelegd bestaat het risico dat je bij schade in een moeizame discussie met een verzekeraar belandt. U kunt dit voorkomen door vooraf een taxatie te laten uitvoeren door een erkend taxateur. Rietveld Taxaties hanteert als erkend taxateur een grondige werkwijze en het rapport laat geen ruimte meer voor discussies.

Afspraak maken met Rietveld Taxaties

Reacties zijn gesloten.