06 - 48084557

Taxatie van alle oldtimers, youngtimers, tweewielers en custom cars.

Appels met peren vergelijken – op zoek naar een goede verzekering.

Een speciale auto, verdient een speciale verzekering.  De diversiteit aan auto’s is enorm, zo ook het aantal autoverzekeringen. Een onderwerp wat menig autoliefhebber, bezitter van een klassieker, youngtimer of een wat modernere sportauto, veelal als noodzakelijk kwaad ziet. Bij het afsluiten er van wordt vaak alleen vergeleken op prijs.
Deed ik zelf eerlijk gezegd ook altijd wel totdat ik me, vanwege mijn beroep als taxateur, steeds verder in de materie ging verdiepen. Vaak staan we hier niet echt bij stil en weten we na een tijdje al niet eens meer wat de verzekering nu eigenlijk per maand kost, laat staan waar we nu eigenlijk wel of niet voor verzekerd zijn.  Soms alleen een WA-verzekering op een bijzondere klassieker, maar is die Casco dekking nu echt zo duur? Het zal u verbazen als u alles eens echt goed op een rijtje gaat zetten.

Eigenlijk gek, want als ik een vergelijking moet maken naar iets totaal anders als het kopen van appels bij de supermarkt, ben ik best kritisch.  De ene appel is  nog mooier dan de ander, beetje zoetfris, soms wat zuur en zelfs appels met een netje er omheen om hen te beschermen. Op de groente- en fruitafdeling  ben ik  zorgvuldig aan het overwegen om de lekkerste appels te kiezen,uiteraard  voor de beste prijs.  Ik pak ook nooit zomaar de voorste appels die makkelijk voor het grijpen liggen. Maar kijk altijd naar die appel die er net even wat beter uitziet dan degene die er naast liggen. En natuurlijk altijd erg goed opletten op rotte appels. Het mandje is zo gevuld met de beste appels en met een tevreden gevoel kan ik  naar de kassa om af te rekenen. Ik heb gevonden wat ik zocht.

Wellicht een gekke vergelijking, maar veelal wordt een zorgvuldig selectieproces in verzekering en polisvoorwaarden, minder nauwkeurig bekeken als het simpele appeltje.  Een bijzondere klassieker verdient dan ook een  goede en passende verzekering .  Is de auto voor taxatiewaarde of dagwaarde verzekerd?  Blijft u bij total-loss schade, eigenaar van het wrak? Bent u verzekerd in het buitenland?  Hoe gaat men om bij deelname aan een clubevenement met een competitie-element ? Waar moet de auto gestald staan, is er een alarm-eis of nachtclausule?  Zo kunnen we tientallen vragen stellen om te bepalen of uw verzekering aansluit bij uw verwachtingen hiervan.  En deze verwachtingen stroken helaas niet altijd me de werkelijkheid.

Nog altijd merk ik in mijn werk dat veel mensen te veel kijken naar alleen de premie per maand. Of enkel afgaan op het advies vanuit een partij welke geen affiniteit heeft met oldtimers.  Of men goed verzekerd is wordt in vele gevallen pas duidelijk op het moment dat er aanspraak gemaakt moet worden op de verzekering.  Ik heb voldoende voorbeelden van mensen die dachten dat ze goed verzekerd waren, tot dat het misging. Nooit goed naar de polisvoorwaarden gekeken om men dacht gewoon dat het wel goed zat.  Alleen dan is het helaas vaak al te laat. Waar moet een goede verzekering dan aan voldoen?  Dat is een persoonlijke vraag en kan geen unaniem antwoordt op gegeven worden.  Maar het is wel een goed idee om dit eens in een duidelijk en overzichtelijk rijtje te gaan zetten voor uzelf.

In Nederland zijn diverse verzekeraars gespecialiseerd in het verzekeren van klassiekers. Met hun jarenlange ervaring, grote klantenkring en brede netwerken kunnen ze liefhebbers veelal direct voorzien van een passende en geschikte verzekering. Men weet wat er speelt in de wereld van klassiekers, youngtimers en sportwagens en daar spelen zij op in.  Zitten er bij u ook  “rotte appels”  in of  een net iets te zuur appeltje?

Neemt  u bij twijfel gerust eens de tijd om uw verzekering onder de loep te nemen!  Als het goed is en naar wens, dan weet U dat in ieder geval zeker! 

Reacties zijn gesloten.