06 - 48084557
Taxatie van alle oldtimers, youngtimers, tweewielers en custom cars.

INSPECTIE

Kan een auto worden geïnspecteerd a.h.v. foto’s?:
Nee, wij werken niet volgens deze methode. Om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van de auto dient er een fysieke inspectie plaats te vinden.

Hoe lang duurt een taxatie?
Over het algemeen nemen wij ruim de tijd voor een inspectie, gemiddeld zal een inspectie 45 minuten in beslag nemen.

Wat is er nodig tijdens de taxatie?
Alle relevante informatie om een goed beeld van de kwaliteit van de auto te krijgen. Denk hierbij aan onderhoudshistorie, restauratieverslagen, foto’s van reparaties en facturen.

Moet de auto schoon zijn voor de taxatie?
Een vuile auto is minder goed te beoordelen. De laklaag kan immers niet goed worden bekeken, het is dus aan te raden om de auto schoon te maken voorafgaande aan de inspectie.

Worden jullie rapporten door alle verzekeraars geaccepteerd?
Ja, door onze aansluiting bij de Federatie TMV, VRT en onze Fehac erkende rapporten worden wij door alle verzekeraars geaccepteerd.

Is een proefrit noodzakelijk?
Een proefrit is noodzakelijk om te constateren dat alle technische delen van de auto goed functioneren. Als de inspectie bij ons op kantoor plaats vind dan kan redelijkerwijs worden aangenomen dat de auto goed functioneert, omdat het voertuig immers op eigenkracht onze locatie heeft weten te bereiken. Indien een proefrit niet mogelijk is dan zal de auto gestart worden en alle functies zo goed mogelijk gecontroleerd. Als de auto niet start (bv door een lege accu) zal dit worden vermeld in het rapport en niet automatisch worden aangenomen dat de auto functioneert.


RAPPORTAGE

Krijg ik het rapport ook geprint thuis gezonden?:
Sinds 2013 printen wij standaard geen rapporten meer. Het bleek dat onze klanten en verzekeraars hier geen prijs meer op stelden,waardoor alles alleen nog digitaal aangeleverd wordt. Per 31/8/2017 is het helemaal niet meer mogelijk om een geprint rapport te ontvangen. Het digitale bestand kunt u zelf thuis uitprinten.

Hoe lang is het rapport geldig?: 
De geldigheid van het rapport is vastgesteld door uw verzekeraar. In uw polis is dit als het goed is terug te vinden of vraagt u dit na bij uw tussenpersoon/verzekeraar.

Krijg ik een herinnering als het rapport verlopen is?:
Nee, bij ons zijn uw polisvoorwaarden en verzekeraar niet bekend. Daarnaast is het de zorgplicht van uw verzekeraar om u hierop te attenderen. Wij raden u aan om de geldigheid van uw rapport ook zelf goed in de gaten te houden.


HERTAXATIES

De vorige taxatie is door een andere taxateur uitgevoerd, is dit dan een hertaxatie?
Nee, een hertaxatie is het vervolg van een eerder door ons uitgevoerde taxatie. Is uw auto door een andere taxateur getaxeerd dan is het geen hertaxatie.

Hoe lang is het taxatierapport geldig?
De geldigheid van de taxatie wordt bepaald door uw verzekeraar, in uw polis zou dit vermeld moeten staan. Anders kunt u dit navragen bij uw verzekeraar of tussenpersoon.


 

Reacties zijn gesloten.